Ik ben Henrieke Schouten-Bouw, geboren in 1984. Vanaf mijn 21e getrouwd met mijn jeugdliefde Maarten. Samen ontvingen we vijf kinderen uit Gods hand. 

 

Ons gezin is ons 'tweede bedrijf', naast het IT bedrijf van mijn man. Alhoewel er in mijn rol als moeder veel praktische vaardigheden van me verwacht worden, ben ik meer een denker dan een doener. Ik verlies me bijvoorbeeld graag in een boek, maar meestal staat er ook wel een mand strijk- en vouwwas. 

 

Na het behalen van mijn HBO-V diploma heb ik jarenlang gewerkt op verschillende afdelingen in een psychiatrische kliniek. Op de acute opnameafdeling en behandelafdelingen voor depressie en verslaving. 

 

Tussen de geboorten van onze kinderen ben ik afwisselend werkzaam geweest in de psychiatrie en fulltime thuis geweest. Inmiddels werk ik weer twee dagen per week als psychosociaal hulpverlener bij Stichting Schuilplaats. 

 

De andere dagen ben ik bij ons gezin, de plek waar geluk en gebrokenheid vaak dicht bij elkaar liggen. Waar liefde en onvrede elkaar afwisselen. Maar waar Gods Woord openligt en we van de Heere leren dat volharding en vergeving iedere dag nodig is.